KELAS-TEMPAHAN-JUALAN BUKU2 MANIK (019-3440384)

By: Nor Zalmilah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 15-Nov-2008 08:57 Email | Share | | Bookmark
Baju Kak zura

Baju kak Zura ni panjang citernya..dia soh jahit dari bulan posa hari tu,tapi dah last minit x dapat le nak tolong. Lepas raya baru hantar.ekceli kain ni memang dah fully beaded.tapi si tailor tu salah potong plak..yg bunga besar banyak manik dia p letak kat kain..so kat baju manik dah kurang,tu yg dia soh tambah manik.
jahit manik dan labuci di atas bunga2...mcm manik tabur..(follow design asal manik sedia ada)
menjahit manik kat baju ni memang kena hati2 coz kain nya halus sangat.tak boleh guna benang 2 lembar..x pasti kain jenis apa..yang pasti beli kat gulatis..





Friday, 14-Nov-2008 07:39 Email | Share | | Bookmark
Baju Anum

Alkisah baju Anum..ni pun kes hantar last minit. Sekarang ni memang tengah relax dari tempahan,so boleh lah tolong sesapa yg betul2 memerlukan.ada masa 2 hari je nak jahit...kalau lah bg awal2..boleh jahit full kat depan baju tu.ni sempat jahit bunga je...
kat tengah bunga di jahit sisik ikan 3 lapis,dikemaskan dgn 3 serangkai ditengah2.keliling bunga just jahit jelujur 1 manik..
lengan yang 2 lapis tu jahit manik tabur nipis (nipis coz nak cepat siap)
walau apa pun emm pink tetap sweet..







Monday, 29-Sep-2008 08:39 Email | Share | | Bookmark
Manik-manik lebaran

Salam semua ;

Sungguh sibuk di bulan Ramadhan ni. Ni antara koleksi yg sempat di tangkap gambar. tahun ni rasanya x banyak ambik tempahan,tapi...still x sempat juga nak mem'bling-bling' kan baju sendiri.. Next raya may b kena siapkan awal2 utk baju sendiri.

Kepada semuanya yg telah menempah,terima kasih dan harap berpuas hati. Yang emel atau leave komen/pertanyaan tapi x sempat saya balas,maaf banyak2.mungkin terlepas pandang dsb..

Kepada yg bertanya kelas, saya akan update nanti yer..

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf jika ada kesalahan sama ada disedari atau tidak..kerana lumrah manusia tidak lepas dari melakukan kesilapan.

Jumpa lagi..


Manik bintang kecil, 2 pasang baju special utk anak2 dara kak Liza, Dina & Inca.


Manik tabur (very colorfull baju), just jahit di lengan je coz last minit request,x sempat laa nak jahit kat leher - Kak Liza




Iringan mutiara. Lengan dan leher (1 layer) --> Kak Ana




Sweet leaf dan manik pintalan. Dijahit di belahan kebaya dan lengan --> Haslind




Manik iringan mutiara 2 layer dijahit di lengan dan belahan kebaya. -->Lyn




Manik tabur dijahit pada hujung lengan dan bawah baju. -->Lyn

Quote:
Rita --> tq. Maaf lambat respond.buku yg u beli tu lah (BEADS SEQUINS EMBROIDERY) yg sesuai utk beginner(pendapat peribadi)
Sue --> Selamat hari raya sue.maaf zahir batin.tempahan ok lah...larat dgn x je nak buat.jom lah beraya umah akak
Chempaka --> Wsalam.boleh nak join.klu betul2 minat,pls emel me.Seremban lom ada plan ke sana lah..


Thursday, 11-Sep-2008 04:11 Email | Share | | Bookmark
Manik tabur Cikpon & Beriring 4 layer Haslind

Emmm..lama sungguh x update hasil jahitan manik..memang bz banget sejak dari bulan 8 hari tu...
ada beberapa koleksi yang x sempat nak ambik gambar..ni antara yang ada dalam simpanan..




Baju Haslind. Beriring 4 layer,dijahit pada hujung lengan dan bawah baju. Sempat lah Lin melaram kenduri hari tu yer??... . Lagi satu baju,sabar ye Lin, jangan bimbang sempat bergaya di hari raya ni..



Baju Cikpon. Nak jahit manik tabur pada lengan. Baju kurung moden dgn lining (lengan 2 lapis). Bahagian atas lengan just jahit jelujur 3 manik...Tak sempat pakai untuk konvo, dapat pakai untuk raya ok lah kan???.. Next time kalau nak hantar, awal2 sikit nooo..


Wednesday, 23-Apr-2008 06:58 Email | Share | | Bookmark
Ke mana menghilang?... :-D

bunga pahar adik
bunga pahar
Hehehhehehe ramai yang emel/ym tanya g mana?...awat x update fp?..bz bebeno ker? ..ekceli ada ni hah..x ke mana pun..
saje x update,sebab sekarang ni kebanyakkan buat design simple2 je..u all mesti nak tgk design2 yang best2 je kan???...
dalam menjahit design yg biasa2 je tu..ada gak le keje2 sampingan..hehehhe tolong seseorang (keluarga terdekat) yang bakal bertunang & menempuh hari bahagia x lama lagi..so bolehlah dikatakan a bit bz... buat bunga telur..cenderahati..dll..(sape yang dah kawin,tau lah kan???)
psssttt..saper2 yang nak hantar baju untuk raya,harap hantar awal yer tahun ni..
tak nak sibuk2 menjahit manik masa bulan posa..


terima kasih kerana terus menyokong...


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net